Tee kesällä 12 ihanaa asiaa!

Tee kesällä 12 ihanaa asiaa!

Kesä on jälleen palannut, eikä kesälomaankaan ole enää kuinhetki. Lomaa on odotettu jo monia viikkoja, ellei jopa kuukausia. Kuitenkin lomalla voi olla välillä myös tylsää ja tekemisen puute saattaa iskeä. Tämän takia päätinkin tehdä listan, jossa on paljon erilaisia aktiviteetteja, joita voi kesällä tehdä.

 1. Järjestä piknik! Tee tai osta eväät ja nappaa viltti mukaan. Mikä olisikaan parempaa kuin nauttia kesän ihanasta säästä läheisten kanssa ja samalla napostella jotain hyvää ruokaa.
 2. Ota päiväunet riippumatossa, ulkona viltillä, aurinkotuolissa tai vaikka mökkilaiturilla. Kun viimeinkin kesä on saapunut on hyvä nauttia myös lämmöstä, jonka se on tuonut mukanaan. Päiväunet ovat aina tarpeen pitkän kouluvuoden jälkeen.
 3. Leivo! Tai tee jotain hyvää ruokaa yksin tai vaikka kavereiden kanssa. Tehkää vaikka itse mehujäätä!
 4. Lähde roadtripille! Hyvää seuraa, hauskoja puheenaiheita, ikkunat auki ja hyvää musiikkia. Autoretket ovat aina hauskoja ja ihania kesällä, varsinkin jos seura on mukavaa. Ajakaa vaikka sellaiseen kaupunkiin, jossa ette ole käyneet!
 5. Mökkeile! On aika jättää kaupunkielämä edes hetkeksi aikaa ja suunnata kohti landea, jossa ei kuulu muuta kuin lintujen laulua.
 6. Valvo auringonnousuun asti! Tämä pitää jokaisen ihmisen kokea ainakin kerran elämässä, istua talon terassilla, järven rannalla tai vaikka puiston keinussa ja katsella, kuinka auringon nousun hienot värit maalaavat taivaan.
 7. Lähde festareille! Onko mitään parempaa kuin kuunnella elävää musiikkia, hyppiä ja laulella musiikin mukana. Myös ilmapiiri keikoilla ja festareilla on mahtavaa.
 8. Nuku yö teltassa! Tämä on toinen asia, joka jokaisen ihmisen pitäisi kokea elämänsä aikana. Ei hätää kaupunkilaiset, telttailemaan ei tarvitse mennä metsään vaan teltan voi pystyttää jopa ihan omalle kotipihalle.
 9. Mene aamu-uinnille! Mikä onkaan parempi tapa aloittaa aamua kuin herätä aikaisin ja suunnata kohti vesistöä. Aamu-uinti virkistää ja rentouttaa.
 10. Mene metsään! Metsä on todella hyvä rentoutumispaikka. Voit vaikka tehdä kävelyretken luontoon. Kerää erilaisia marjoja, kuten mustikoita tai metsämansikoita. Metsässä juokseminen on yksi parhaimmista lenkeistä, joita voi Suomessa tehdä. Ja kuka tietää, ehkä törmäät metsän eläimiinkin.
 11. Pyöräile! Pyöräretket ovat aina ihania kesällä. Ota vaikka ystävä tai perheenjäsen mukaan ja lähtekää yhdessä pyöräilemään vaikka jäätelökioskille!
 12. Järjestä elokuvamaraton! Kesään kuuluvat myös kaikkien kovasti rakastamat sadepäivät. Mutta ei pidä lannistua, sillä tällaiset päivät ovat parhaita päiviä pitää leffamaratoni. Kerää ystävät tai perhe kokoon, ottakaa hyvää naposteltavaa ja vilttejä ja käykää television äärelle. Katsokaa vaikka kaikki Harry Potterit!
Avatar photo
Ronja Schavikin