Ekologisempi koulu kaikille!

Ekologisempi koulu kaikille!


Kouluumme perustettiin lukuvuoden 2018 alussa tiimi, joka pyrkii esimerkiksi välittämään oppilaille tietoa kierrätykseen liittyvistä asioista ja tekemään koulustamme ekologisemman. Tiimissä on tällä hetkellä vain viisi jäsentä, joista kaksi on vaihto-oppilaita.

Ekotiimin toiminta oli aluksi melko hidasta, mutta loppuvuodesta tiimi on jo saanut paljonkin aikaiseksi. Ekotiimi on esimerkiksi järjestänyt Recycle Battle -kisan ja hankkinut koulullemme uudet, hienot ekopisteet. Toukokuussa tiimi myös kävi maantiedon ryhmän kanssa retkellä jätevedenpuhdistamolla.

Ekopisteet

Lukukauden lopussa koulullemme hankittiin kaksi uutta ekopistettä, joissa molemmissa on muovin, paperin ja sekajätteen kierrätysastiat. Ekopisteet ovat saaneet hyvää palautetta oppilailta, sillä aikaisemmin koulullamme ei ole ollut kunnollisia kierrätysastioita esimerkiksi muoville. Jos ei tiedä, minne jokin roska kuuluu, seinällä olevista ohjeista voi tarkistaa oikean kierrätystavan.


Koulumme uusi ekopiste

Recycle Battle -kisa

Koulullamme järjestettiin toukokuussa Recycle Battle -kisa. Siinä samaan aikaan kaksi eri joukkuetta kilpailivat Area 65- tilassa toisiaan vastaan suorittaen erilaisia rasteja.

Ensimmäisellä pisteellä kilpailijoiden piti ratkaista aivoja raastava palapeli. Toisella pisteellä luvassa oli kuvien etsintää, joka tuotti monelle hankaluuksia. Kolmannella pisteellä kilpailijat lajittelivat roskia uusiin kierrätysastioihimme. Viimeisellä ratkaisevalla pisteellä oli kysymys: “Kuinka monta uutta kierrätysastiaa koulullemme on tullut?” Mikäli kilpailijat eivät tienneet vastausta, saivat he arvata luvun.

Vaikka kamppailu oli kovaa ja aika oli tiukilla, moni näytti nauttivan kisasta ja ekotiimi sai positiivista palautetta. Kaikille – myös häviäjille
– oli luvassa lopuksi yllätyslakut, joten kaikki lähtivät kisasta hyvillä mielin. Kilpailun nopeimmalle joukkueelle on vielä luvassa yllätyspalkinto, joka jaetaan perjantain gaalassa.

Avatar photo
Riina Kajava