Mummon musta puoli

Mummon musta puoli

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan produktioon, jossa työstämme kokoillan näytelmää 8 naista, jolle olemme antaneet lempinimen Mummon musta puoli. Tämä lempinimi aukeaa teille vasta, kun tulette katsomaan näytelmää.

8 naista on ranskalainen murhakomedia, jota tähdittää kahdeksan naista, kahdeksan murhasta epäiltyä. Viime vuoden loppupuolella tapasimme ensimmäisen kerran ja aloimme miettimään, mitä näytelmää alamme työstää. Meitä oli silloin kahdeksan tyttöä, joista jokainen halusi hyvän roolin. Hakusessa oli jännäri tai komedia. Näytelmäkerhon ohjaaja Terhi Paloheimo löysi kuin löysikin kahdeksan naisen tähdittämän murhakomedian, jossa jokaisella on päärooli. Me kaikki tietenkin rakastuimme näytelmään ensisilmäyksellä.

kuva: Silja Pääkkönen

Tätä produktiota työstämässä meitä on ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoiden lisäksi ihana ohjaajamme Terhi, joten harjoituksista ei naurua puutu. Harjoituksissa nauramisen lisäksi luemme käsikirjoitusta läpi, tutustumme hahmoihimme ja käymme kohtauksia läpi auditoriossa. Viime harjoituksissa Terhi paljasti, että hän ohjasi ensimmäisen näytelmänsä kymmenen vuotta sitten. Huippua!

kuva: SIlja Pääkkönen
kuva: Ville Aitlahti

Näytelmä saattaa kuulostaa tutulta, sillä joulukuussa esitimme lyhyen kohtauksen, joka jäi jännittävään kohtaan. Kevään aikana selviää, mitä oikein tapahtui ja kuka paljastuukaan murhaajaksi.

Avatar photo
Roosa Vollakka

Taiteilijasielu ja partiotyttö. Nauraa liikaa ja väärissä tilanteissa.