Wanhat 2019 – tie wanhuuteen

Wanhat 2019 – tie wanhuuteen

14.2. oli aika tanssia vuoden 2019 wanhat. Vanhojen tanssit ovat monilla yksi lukioajan odotetuimmista tapahtumista, ja sen huomasikin tanssijoiden määrästä. Yli sata tanssijaa pyörähteli ympäri koulumme liikuntasalia.

Hanna Alanen piti KU12-kurssia eli Wanhojen juhlataiteen pajaa kolmannen jakson aikana, jolloin ryhmä suunnitteli salin koristelun. Keskiviikkona, päivä ennen vanhoja, oli kurssin ohjelmana koristella sali valmiiksi seuraavaa iltaa varten, ja sali näyttikin aivan upealta!

Hiukset käytiin laittamassa kampaajalla juhlakuntoon

Tanssit sujuivat hyvin, ja kaikki olivat iloisella mielellä. Illan aikana tanssittiin perinteisesti valssia monessa eri muodossa. Yhdentoista perinteisen tanssin jälkeen koittikin meidän oma tanssimme. Oman tanssin jälkeen pääsi läheisetkin tanssimaan, kun oli yleisövalssin aika. Jännityksen aika oli vihdoin ohi ja tansseista selvittiin aivan upeasti!

Illan tanssien jälkeen lähdettiin kotiinpäin palautumaan kenkien hankauksesta ja pitkän päivän tuoneesta väsymyksestä. Monelle tytölle yö oli varmasti hankala, koska nukuimme kampaukset päässämme, mutta huonosti nukuttu yö ei kuitenkaan vaikuttanut perjantain iloon, jolloin koko päivänä oli vain wanhojen perinteisiä asioita. Luvassa oli vielä kahdet tanssit, paljon valokuvausta, juhlaruokailu sekä illalla vielä vanhojen jatkot.


Tansseissa nähtiin upeita erivärisiä mekkoja ja pojilla perinteiset mustavalkoiset frakit.

Perjantai oli kuitenkin meillä hieman erityinen, sillä MTV3 oli kuvaamassa meidän tanssejamme illan uutisiin! Kuvaus tuotti hieman jännitystä tansseihin, mutta silti kaikki onnistuivat ja illan uutisissa nähtiinkin meidän koulumme kauniita ja komeita tanssijoita.

Upeita tanssijoita sekä ihania kampauksia

Wanhojen päivä meni ohi hujauksessa. Monen kuukauden jännitys ja valmistautuminen olivat kuitenkin kaiken arvoisia, ja päivä oli aivan ikimuistoinen! Olemme tanssineet tiemme koulun vanhoiksi ja seuraavaksi meitä odottavatkin penkkarit.

Avatar photo
Iina Pelander

Iloinen, koiria rakastava lukiolainen, harrastuksena Netflixin ylikulutus! Hyve-lehden toinen päätoimittaja