Huuhkajien lohkovoitto Kansojen liigassa on iso onnistuminen suomalaiselle jalkapallolle

Huuhkajien lohkovoitto Kansojen liigassa on iso onnistuminen suomalaiselle jalkapallolle

Suomalainen jalkapallo on vihdoin tehnyt jotain merkittävää: Suomi on voittanut Kansojen liigan lohkonsa. Toki kyseessä on kolmanneksi korkein taso Kansojen liigassa, liiga C, mutta mielestäni se ei kuitenkaan alenna Suomen saavutuksen arvoa. Lohkovoitto tarkoittaa, että Suomi on vain kahden voiton päästä EM-kisapaikasta! Jos Suomi onnistuisi tämän tekemään, olisi se ensimmäistä kertaa EM-kisoissa.

Mitä varsinaisesti Huuhkajat nyt lohkovoitostaan saavat? Suomen Palloliitto kiittää ja kuittaa 2,25 miljoonan euron potin. Kansojen liiga on jaettu neljään liigaan: A, B, C ja D liigaan. Huuhkajat voitti siis liigan C, joka on jaettu vielä erikseen neljään lohkoon. Jos Suomi ei pääse EM-karsinnoista jatkoon, aukeaa sille tie päästä EM-kisoihin Kansojen liigan pudotuspelien kautta. Silloin se kohtaisi todennäköisesti jonkin muun lohkovoittajan eli Serbian, Norjan tai Israelin. Toki nämäkin voivat muuttua, jos joku kyseisistä joukkueista pääsee EM-karsintojen kautta jatkoon, jolloin tulisi kyseisen Kansojen liigan lohkon kakkoselle paikka pudotuspeleihin 2020. Suomi myös nousee seuraavaksi Kansojen liigan kaudeksi sarjaan B, jossa vastustajat kovenevat ja palkintorahat kasvavat.

Kaiken kaikkiaan uskon Kansojen liigan lohkovoiton olevan suomalaiselle jalkapallolle valonpilkahdus tunnelin päässä. Olemme pienenä jalkapallomaana vihdoin voittaneet jotain! Tämä voi todennäköisesti innostaa muitakin Suomen jalkapallomaajoukkeita ja etenkin junioreita. Ehkä tulevaisuudessa näemme Huuhkajien pelaavan EM-kisoissa, jos se ei tapahtu nyt, ja kaikista parhaassa tapauksessa jopa MM-kisoissa!

Kim-Mikael Pulkkinen