Agora

Agora

Tuusulan lukion Agora-matkakohteena tänä keväänä on Lissabon. Lähden matkalle huhtikuussa 11 muun Hyrylän toimipisteen opiskelijan kanssa, lisäksi mukana matkalla on Kellokosken ja Jokelan toimipisteiden opiskelijoita sekä muutamia opettajia. Agora-projekti tarjoaa kaikille lukiomme opiskelijoille loistavan tilaisuuden lähteä tutustumaan maailmaan ja uusiin kulttuureihin.

Odotan matkaa jo innolla, vaikka siihen on vielä aikaa. Uskon matkan olevan uusi ja erilainen kokemus, vaikka olenkin matkustellut suhteellisen paljon. Matkailu avartaa ja antaa ikimuistoisia kokemuksia. Toivoisin pääseväni tutustumaan portugalilaiseen kulttuuriin ja nähtävyyksiin Agora-matkan aikana. Toivon myös, että saan tutustua koulumme opiskelijoihin paremmin, niin Hyrylän kuin muidenkin toimipisteiden osalta. Matkalle on lähdössä mukaan muutamia tuttuja mutta myös monia tuntemattomia kasvoja.

En ole käynyt ikinä Portugalissa, joten matka antaa varmasti paljon uusia kohteita ja kokemuksia. Kävin matkan pääsykokeissa, sillä olin kuullut Agora-matkasta paljon hyvää ja veljeni oli siinä mukana viime vuonna, kun matkakohteena oli Pohjois-Italia. Matka on aivan erilainen kouluviikko, ja uskon, että sen aikana opin paljon niin Portugalista kuin maailmasta ja käytännön asioistakin. Kuultuani pääsystäni mukaan aloin googlaamaan, mitä Portugalilla olisi tarjota meille. Lissabon vaikutti heti ensinäkemältä upealta ja mielenkiintoiselta paikalta. Lissabonissa on monia nähtävyyksiä ja kulttuurikohteita, joiden näkemistä odotan innolla. Toivotaan, että matkakassa saadaan kasaan ja matkasta tulee onnistunut kokemus kaikkien osalta.

Saatuani tietää, missä vietämme yöt Lissabonin matkan aikana, olin hieman pettynyt, sillä kyseessä on hostelli, eikä huoneissa taida olla omia vessoja, mikä olisi kyllä ollut mielestäni kiva. Kaikesta huolimatta hostelli näytti ihan toimivalta ja siistiltä paikalta. Vaikka majoitusmuoto olikin pienoinen pettymys, on siinä hyvätkin puolet, majoitumme kuitenkin vain Tuusulan lukion opiskelijoiden kanssa samassa huoneessa, eikä huoneissa ole tuntemattomia, vaikka hostellissa se olisi muutoin mahdollista. Majoituspaikkaa ei kuitenkaan käytetä muuhun kuin nukkumiseen, koska päivät kuluvat kaupungissa tutustumassa Portugalin kulttuuriin.

Avatar photo
Jemina Hyökki

Hyrylän toimipisteessä abina. Suuressa osassa elämää sirkus ja sen tavoitteellinen harrastaminen.