Weekend Festival päätti festivaalikesän

Weekend Festival päätti festivaalikesän

Weekend1

Weekend Festival järjestettiin 17.–18. elokuuta Espoossa. Ensimmäistä kertaa Luukin ulkoilualueella järjestettävään festivaaliin oli myyty ensimmäiselle päivälle 25 000 lippua ja toiselle 18 000. Luukin ulkoilualue sijaitsee vain vajaan 15 minuutin matkan päästä kehä kolmoselta. Tässä jutussa pyrin omien kokemuksien kautta kertomaan, oliko festivaali onnistuneesti järjestetty.

Ihan ensimmäiseksi haluan sanoa, että vaikka olette varmasti lukenut iltapäivälehdistä kaikkia kaameita juttuja Weekendistä, vietin kuitenkin yhden parhaimmista viikonlopuista koko kesänä kavereiden kanssa juuri tuolla Luukin ulkoilualueella. Vaikka jalat olivatkin kahden päivän seisomisen jälkeen todella kipeät, en kuitenkaan vaihtaisi tätä viikonloppua mistään hinnasta pois. Millä keinoilla onnistuimme järjestämään hyviä muistoja festareilla, samaan aikaan, kun jotkut valittivat festivaaleista oikeastaan kaikkea?

Weekend2
Eniten mielestäni vaikuttaa asenne, jolla lähtee festivaaleille. Kun tietää, että on tulossa paljon porukkaa samaan aikaan ja vielä samaan paikkaan, niin ei voi lähteä minuuttiaikataululla vaan täytyy varata hyvin aikaa matkaan. Täytyy kuitenkin sanoa, että liikenneyhteydet Luukin ulkoilualueelle olivat oikeastaan kaameat. Paikalle pääsi vain yhtä tietä pitkin, tai siis anteeksi, paikalle pääsi montaakin eri reittiä, mutta kaikki halusivat käyttää yhtä ja samaa tietä, vaikka sivutiet olivat täysin vapaat. Tämä synnytti Vihdintielle noin kymmenen kilometriä pitkän autojonon. Toinen takaisku koettiin heti pysäköintipaikalla, kun huomasimme että busseihin oli aivan älyttömän pitkä jono. No tämä ei meitä lannistanut, vaan päätimme kävellä festivaalialueelle, jonne matkaa oli noin kolme kilometriä. Kaiken tähän asti kokemamme jälkeen ehdimme paikalle ennen viittä.

Festivaalialue oli mielestäni aika hyvä ja riittävän iso 25 000 ihmiselle. Tilaa oli ihan hyvin lavojen läheisyydellä. Toisaalta kun piti välillä juosta lavalta toiselle muiden ihmisten yrittäessä tulla vastaan, mietin hetken, miksei lavojen välille ollut tehty leveämpiä kulkureittejä. Alueella oli sekin huono puoli, että bajamajoja oli alueella suhteellisen vähän ihmismäärään nähden ja jonot olivat todella pitkät. Alueelle olisi myös pitänyt pystyttää paljon enemmän ruokakojuja, joissa olisi voinut tyydyttää nälkäänsä, mutta pitkissä jonoissa seisominen ei oikein tuntunut houkuttelevalta ajatukselta. Kaikista järkyttävin asia alueella oli, että juomapulloja ei oikeastaan saanut täytettyä missään. Alueella oli kaksi vesipistettä, mutta kun niihin on jonottamassa satoja ihmisiä, niin paljon pienempi vaiva oli mennä kahvilan kassalle tilaamaan kokista kolmen euron hinnalla. Kannattaako kolmen euron takia jonottaa todella kauan jonossa?

Weekend4

Kun kaikista vastoinkäymisistä oli selvitty ja päästiin kuuntelemaan musiikkitarjontaa, ei voinut muuta kuin hymyillä. Lavoille nousi toinen toistaan kovempia artisteja, DJ:tä ja bändejä. Ainakin Hurts veti Weekendissä todella kovan keikan ja ylitti omat odotukseni. David Guetta ja Sebastian Ingrosso laittoivat puolestaan bileet pystyyn peräkkäisinä iltoina, ja festivaaliyleisö oli todella hyvin mukana. Tunnelma oli suoraan sanottuna todella loistava! Ainakin selkäpiissäni kulkevat vieläkin kylmät väreet, kun muistelee, että Guetta huudatti 25 000 päistä yleisöä Will.I.am – This is love tahtiin, ja koko yleisö vastaa takaisin huutaen ”Hell yeah”. Se oli huikeata!

Weekend5
Omalta osaltani Weekend Festival oli onnistunut kokemus. Sain viettää kaksi päivää kavereideni seurassa nauttien hyvästä musiikista. Vaikka olen kuullut ja nähnytkin, että joitakin ongelmia festivaaleilla oli ja että jotkut olivat aika raivoissaankin järjestäjille, kuitenkin itse pidin festareista kovasti. Jos pieniä korjauksia tehdään ensi vuodelle, niin voin ehdottomasti harkita lähtemistä uudestaan festivaaleille. Jos olette ensi vuonna harkitsemassa menoa Weekendiin, niin kannattaa suunnitella aikataulu ja tuloreitti hyvin. Sillä Vihdintie ei ensivuonnakaan vedä niin paljoa autoja, kuin sinne on tulossa. Kannattaa mieluummin tulla vaihtoehtoista reittiä, koska kun muut seisoskelivat jonossa, lähellä olevat pikkutiet olivat täysin tyhjiä. Näin me ainakin teimme. Mutta kun olette lähdössä mille tahansa festivaaleille, niin muistakaa ottaa mukaan hyvät kaverit, reipas mieli ja paljon aikaa. Niillä pääse jo todella pitkälle.

Weekend Festivalin soittolista

Avatar photo
Tommi Pellikka

Abiturientti sekä fanaattisin ja intohimoisin Jokereiden kannattaja ikinä ja salibandyvalmentaja. Vapaa-aika kuluu tärkeiden ihmisten seurassa ja muutenkin urheilua ahkerasti seuraten.