Bohemian Rhapsody – kurkistus Queenin tarinaan

Bohemian Rhapsody – kurkistus Queenin tarinaan

Queen-bändi herää jälleen henkiin tänä vuonna julkaistussa Bohemian Rhapsody –nimisessä elämäkertaelokuvassa. Rami Malek muuntautuu Freddie Mercuryksi ja onnistuu tehtävässään oikein mainiosti, ja näin tarina Queenista, jäsenten opiskeluajoista viimeisiin hetkiin Freddie Mercuryn kanssa, voi alkaa.

Elokuva sai ensi-iltansa 24.10.2018 Iso-Britanniassa. Meille Suomeen se rantautui 2.11.2018, samoin Yhdysvaltoihin. Elokuvan tekeminen oli mutkikas projekti. Oli vaikeaa löytää oikea henkilö, joka voisi esittää Freddie Mercurya aidosti ja uskottavasti. Myös elokuvaohjaajan kanssa tuli ongelmia, minkä melkein kokonaan kuvatun elokuvan ohjaaja vaihdettiin toiseen. Elokuvan tuottajina toimivat Queenin alkuperäisjäsenet, rumpali Roger Taylor ja kitaristi Brian May, minkä ansiosta elokuvaa voidaan pitää eräänlaisena virallisena elämäkertana.

Bohemian Rhapsody kertoo Queen-nimisestä bändistä, joka oli aluksi vain pieni opiskelijabändi, joka esiintyi enimmäkseen baareissa. Kuinka tästä opiskelijabändistä tuli loppujen lopuksi yksi maailman kuuluisin yhtye? Elokuvan varrella saamme nähdä muun muassa, kuinka yhtyeen kuuluisat biisit We will rock you ja Bohemian Rhapsody ovat syntyneet. Elokuvassa keskitytään välillä enemmän Freddie Mercuryn elämään Queenin aikana, minkä ansiosta katsojat pääsevät näkemään, millaista miehen elämä oli muun muassa, kun hän päätti jättää Queenin hetkeksi ja ryhtyä soolouralle. Elokuvassa ei hirveämmin kaunistella asioita vaan näytetään, että soolouran myötä viina ja bilettäminen näyttivät alkavan maistua miehelle entistä enemmän. Vaikka elokuvassa Mercurya kuvaillaan välillä todella ylimieliseksi ja toisista piittaamattomaksi henkilöksi, välitti hän kuitenkin lähimmäisistään todella paljon ja miehen sanotaan olleen erittäin hyvä ystävä.

Elokuva on tunteiden täyttämä, eikä kylmiltä väreiltä tai parilta kyyneleeltä vältytä. Totta kai elokuvassa on myös paljon hauskoja kohtauksia, jotka saavat yleisön purskahtamaan nauruun. Tämän elokuvan katsottuaan on aivan pakko laittaa Queenin tuotantoa soimaan.

Suosittelen elokuvaa lämpimästi melkein kaikenikäisille katsojille, totta kai myös Queenin faneille. Elokuvassa esiintyy kuitenkin niin kirosanoja, väkivaltaa kuin päihteitäkin, minkä takia elokuva ei välttämättä sovi perheen pienimmille.

Avatar photo
Ronja Schavikin