Lauri Markkanen on palannut loukkaantuneiden listalta!

Lauri Markkanen on palannut loukkaantuneiden listalta!

Chicago Bullsin Lauri Markkanen loukkasi 27.9.2018. oikean käden kyynärpäänsä. Kyseessä oli siis heittokäden vamma, joka piti Markkasen poissa kentiltä joulukuun 1. päivään saakka. Nyt Markkanen on vihdoin päässyt takaisin pelaamaan.

 

Markkanen on pelannut lähes samoilla minuuteilla tämän kauden seitsemän peliä kuin koko viime kauden. Viime kaudella Markkanen sai vastuuta otteluissa lähes 30 minuutin verran, kun nyt vastuuta on keskimäärin 28 minuuttia.

 

Heiton hakemiseen voi vielä mennä aikaa. Markkanen on tällä kaudella seitsemässä ottelussaan pussittanut palloa 37,5% tarkkuudella, kun viime kaudella 68 ottelussa hän iski koreja 43,3% tarkkuudella. Tämä on toki ymmärrettävää, koska ottelut ovat Markkasen ensimmäiset koko vuonna, koska hän ei pystynyt pelaamaan edes yhtään harjoitusottelua ennen loukkaantumistaan.

 

Levypalloja on tullut lähes puolitoista vähemmän viime kauteen verrattuna. Viime kaudella Markkanen haki 7,5 levypalloa per ottelu, kun tällä kaudella lukema on 6,1 per ottelu. Toki tämäkin on ymmärrettävää, ja uskon, että Markkasen levypallotilasto nousee viime kauden lukemiin, ehkä jopa ylikin.

 

Syöttöjä ja blokkeja on tullut lähes saman verran tai vähän enemmän kuin viime kaudella, mutta riistoissa Markkasen tilasto on noussut huimasti. Viime kaudella riistoja tuli per ottelu 0,6 kun taas tänä vuonna 1,4. Toki tähänkin vaikuttaa se, että Markkanen on pelannut vain seitsemän ottelua.

 

Vaikka Markkasen heittoprosentti on ollut tällä kaudella huonompi kuin viime kaudella, on pistekeskiarvo silti pysynyt lähes samana. Viime kaudella hänen pistekeskiarvonsa oli 15,2 ja tällä kaudella 15,1, eli Markkanen kuitenkin huonommasta onnistumisprosentistaan huolimatta pystyy tekemään hyvän määrän pisteitä.

 

Markkasen toinen vuosi NBA:ssa on lähtenyt kivisesti käyntiin, mutta nyt Markkanen on pelikunnossa ja pääsee vihdoin näyttämään loistavia otteitaan maailman parhaita koripalloilijoita vastaan. Uskon, että Markkasen tilastot nousevat kauden mittaan. Koska kyseessä kuitenkin on heittokäden vamma, aiheuttaa se varmasti pientä epävarmuutta heittoon, vaikka hän on itse sanonut olevansa huoleton heittonsa kanssa.

Kim-Mikael Pulkkinen