Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov

Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov

Conor McGregor tekee paluun oltuaan kaksi vuotta tauolla! Paluu tapahtuu 6.10. UFC 223-tapahtumassa. Conor on viimeksi otellut UFC:ssä vuoden 2016 marraskuussa. Nyt vastaan asettuu Khabib Nurmagomedov. Conor on pitänyt hallussaan kahta UFC:n vyötä (höyhensarja ja kevytsarja) samanaikaisesti ja on ainut, joka tämän on pystynyt tekemään. Conor on voittanut 21 ottelua ja hävinnyt kolme. Khabib on ollut voittamaton, 26–0 komeilee tilastoissa, mikä on päätähuimaava suoritus.

 

Conor hyökkäsi jo kerran Khabibia vastaan tämän ollessa UFC:n bussissa 5.4.2018. Tämä tapahtui lehdistötilaisuuden jälkeen. Miksi näin tapahtui? Aikaisemmin tuolla viikolla Khabibilla ja Conorin ystävällä ja treenikaverilla Artem Lobovilla oli aggressiivinen välikohtaus. Todennäköisesti tästä suuttuneena Conor heitteli muiden tukijoidensa kanssa kaikenlaista irtotavaraa kohti bussia, joka kuljetti useita ottelijoita, joista loukkaantui kolme.

 

Ottelu tulee olemaan ehkä jopa vapaaottelun suurin ottelu. Vastakkain ovat yksi lajin elävistä legendoista ja yksi lajin suurimmista lahjakkuuksista. Conor on lajin parhaita tyrmääjiä, ja Khabib on taas loistava painija. Khabib voitti Edson Barbozan, joka on kevyen sarjan parhaita tyrmääjiä. Toisaalta Conor on voittanut Chad Mendeksen, joka on todella hyvä painija. Kummallakin on kokemusta toisiensa tyyleistä, joten tilanne on aika tasan.

 

Uskon, että jos Conor saa pidettyä ottelun hyvällä etäisyydellä, hän voittaasen. Conorilla on pidempi ylettyvyys kuin Khabibilla, joten Conor pystyy lyömään kaukaa lyöntejään ilman Khabibin vastausta. Jos taas Khabib saa miesten välisen etäisyyden pidettyä sellaisena, että pääsee hän pääsisi painamaan, silloin Khabibilla olisi etu parempana painijana, jolloin Conor ei pystyisi käyttämään niin paljoa omia vahvuuksiaan.

Kim-Mikael Pulkkinen