Kutkuttava jalkapallokausi 2013-2014

Kutkuttava jalkapallokausi 2013-2014

6053382090_797415242b_o

Monen kuukauden tuskallisen odotuksen jälkeen uusi jalkapallokausi starttasi jälleen käyntiin Euroopassa. Jo ensimmäisten kierrosten ottelut ovat olleet kiihkeitä, ja lisää jännittäviä otteluja on varmasti luvassa. Viimeiset pelaajasiirrotkin on tehty siirtoikkunan loputtua, joten kausi on valmis pyörähtämään kunnolla käyntiin. Siirtoikkunan aikana nähtiin todella suuria siirtoja, ja monet seurat rikkoivat siirtosummaennätyksiään. Futiskauden alusta innostuneena Hyveen urheilutoimittajat päättivät veikata neljän suurimman liigan neljän parhaan joukon.

Serie A

[ezcol_1half id=”” class=”” style=””]Alvari
1. Juventus
2. Napoli
3. Milan
4. Roma[/ezcol_1half]Dominic
1. Juventus
2. Milan
3. Napoli
4. Fiorentina

Alvarin perustelut

1. Juventuksen mestaruutta ei tälläkään kaudella estä mikään. Viime kauden hyökkääjäpula on ratkaistu, Carlos Tevez ja Fernando Llorente ovat liittyneet joukkueeseen, ja koko muukin joukkue on maailmanluokkaa.

2. Rafael Beniteziin on hankala olla luottamatta. Vaikka Edinson Cavani lähtikin, Higuainin ja Callejonin hankinnat täyttävät Cavanin jättämän aukon. Kaiken lisäksi Marek Hamsik jäi joukkueeseen ja on hirmuvedossa. Selvä kakkonen.

3. Kakan paluu Milaniin on tuskin kovin näyttävä, ja Boateng on myyty, eikä oikein mikään Milanissa vakuuta minua tällä hetkellä. Kuitenkin, jos ’’Super Mario’’ ei kiukuttele , Milan voi taistella kärkisijoista.

4. Erikoisia kesähankintoja tehnyt AS Roma on valmis palaamaan Italian kärkikastiin. Lillestä tulleen valmentaja Rudi Garcian tulo joukkueeseen tuo pelkkää hyvää Romalle. Loistavasti kautensa aloittanut Roma jatkaa varmasti hyviä otteitaan kauden edetessä.

Dominicin perustelut

1. Juventus, Italian viime vuoden mestari, on vaikea päihittää mestaruuskisassa. Veikkaan kuitenkin, että AC Milan ja Napoli pystyvät jotain vastusta luomaan. Juventuksen resurssit ovat yksinkertaisesti liian hyvät.

2. Viime kauden numero kolmonen on vahvistunut vanhan legendansa Ricardo Kakan liityttyä takaisin punamustaan Milaniin. Muutenkin hyvin vahva AC Milan on uhka Juventuksen ykkössijalle.

3. Napoli koki kesällä massiivisia muutoksia, kun joukkueen tähti Edinson Cavani siirtyi PSG:hen 64 miljoonan euron siirtosummalla. Napoliin myös asteli uusi päävalmentaja Rafa Benitez, joka tunnetaan hyvästä työstään esimerkiksi Liverpoolissa, Inter Milanissa ja Chelseassa. Benitez toi Cavanin siirtosummalla sisään liudan vahvistuksia, mm. Gonzalo Higuaínin ja José María Callejónin Real Madridista. Napolilla on kuitenkin paljon totuteltavaa uuden managerinsa ja uusien pelaajiensa kanssa, joten liikoja ei kannata odottaa.

4. Viime vuoden numero nelonen toistaa saman tempun. Vaikka Fiorentinan tähti Jovetic vaihtoi seuraa, ei se Fiorentinan alkukautta ole haitannut. Saksalaispiikki Mario Gomez on hankittu Bayern Münchenista tuomaan maaleja, ja niitä hän varmasti tuo!

La Liga

[ezcol_1half id=”” class=”” style=””]Alvari

1. Real Madrid
2. Barcelona
3. Atletico Madrid
4. Valencia[/ezcol_1half]Dominic

1. Barcelona
2. Real Madrid
3. Atletico Madrid
4. Real Sociedad

Alvarin perustelut

1. Carlo Ancelotin tulo Real Madridiin poisti sen valtavan ärtymyksen ja hämmennyksen, jonka Mourinho Realissa jatkuvasti aiheutti. Ancelotti tuli rauhoittamaan tilanteen. Täysin uskomattomien kesähankintojen jälkeen Carlon valkoinen armeija on tällä kaudella pysäyttämätön. Vaatimattomat 180 miljoonan euron laiturit hiljentävät Camp Noun lisäksi monen muun stadionin.

2. Valmentaja Gerardo Martinon tultua Barcelonan pelityyli on mullistunut täysin. Kesän kohuhankinta Neymar ei silti millään istu Barcelonan peliin. Melko nihkeän alkukauden pelannut Barca on varmasti kivenkova haastaja Real Madridille, sillä tekeehän Lionel Messi vähintään kaksi maalia per ottelu. Martino on silti astunut liian suuriin saappaisiin: ei mestaruutta luvassa.

3. Moni varmasti luuli, että Radamel Falcaon lähdettyä Atleticon kurssi kääntyisi laskuun, varsinkin kun ’’korvaajaksi’’ ostettiin David Villa. Viime vuonna Falcaon varjossa ollut Diego Costa on kuitenkin sellaisessa vireessä, että sen kestäessä Atletico on jälleen turvallisesti kolmas. David Villakin on varmasti paljon parempi kuin Barcelonassa.

4. Valencia ei ole yhtä kova kuin viime vuonna, mutta on kuitenkin Espanjan neljäs. Tiukille se menee, mutta kuitenkin. Valencian stadionille, Mestallalle, ei ole helppo tulla ja voittaa. Se sääntö pätee jokaiseen joukkueeseen La Ligassa.

Dominicin perustelut

1. Lyhytsyöttöpelistään kuuluisa Barcelona, viime kauden mestari, uusii mestaruutensa. Mestaruustaistelu Real Madridin kanssa on varmasti Katalonialaisjätille tiukka, mutta uskon, että Barca klaaraa homman. Barcalla on kuitenkin riveissään Messi ja muut tähdet, kuten Iniesta ja Xavi ja vastikään seuraan saapunut brassitähti Neymar.

2. Madridin jätti tulee haastamaan Barcan Espanjan kuninkuudesta, mutta häviää sen nipin napin tänä vuonna. PSG:ssä hyvää työtä tehnyt Carlo Ancelotti astelee Los Blancosin peräsimeen. Ancelotti on vahvistanut rivejään muun muassa walesiläislaiturilla Gareth Balella ja espanjalaistaituri Iscolla. Real Madrid on käyttänyt massiivisen määrän rahaa tänä kesänä uusiin hankintoihin. Balestakin maksettiin yli 80 miljoonaa euroa, ja miehellä on massiiviset paineet onnistua.

3. Madridin toinen joukkue päätyy sinne minne aina ennenkin, Barcan ja Realin varjoon. Joukkue menetti supertähtensä Radamel Falcaon, mutta Barcelonasta hommattu David Villa antaa vähän toivoa Atleticon kärsineelle hyökkäykselle.

4. Viime kaudella yllättävästi top neloseen tunkeutunut Real Sociedad on yllättänyt kaikki uudemman kerran tunkemalla itsensä Mestareiden liigan karsinnasta läpi. Vaikka seuralla ei mitään isoja nimiä ole, uskon sen mahdollisuuksiin päästä taas top neloseen joukkueen osoittaessa rautaista tahtoa ja huikeata asennetta.

Bundesliga

[ezcol_1half id=”” class=”” style=””]Alvari

1. Dortmund
2. Bayern München
3. Bayer Leverkusen
4. Wolfsburg[/ezcol_1half]Dominic

1. Bayern München
2. Dortmund
3. Bayer Leverkusen
4. Shalcke 04

Alvarin perustelut

1. Viime vuonna nolosti Bayernin painon alle jäänyt Dortmund maistaa tänä vuonna jotain muuta kuin tappion karvasta kalkkia. Jurgen Kloppin keltapaidat vyöryvät Bundesligan voittoon ja pärjäävät varmasti hyvin Euroopassakin. Götzen lähtöä ei edes huomata.

2. Josep Guardiolan Bayern ei vakuuta minua tippaakaan. Heynckes oli täydellinen valmentaja Bayerniin, toisin kuin Jooseppi. Vaikka Bayernilla onkin kivenkova pelaajamateriaali, en usko heidän menestykseensä, en ainakaan tällä kaudella. Varma kakkossija.

3. Sami Hyypiän luotsaama Leverkusen on resursseiltaan armottomasti Bayernia ja Dortmundia jäljessä. Pelaajamateriaali ei millään riitä haastamaan kahta suurta. Kolmas tila on sen sijaan hyvin mahdollinen, viime kauden tapaan. Sami hoitaa!

4. Wolfsburg on tämän kauden musta hevonen. Yllättävän kovan kokoonpanon omaavalla Wolfsburgilla on kaikki mahdollisuudet neljänteen sijaan. Se vaatii tietenkin Shalcken huonon vireen jatkumista. Vaatii se kyllä paljon muutakin, mutta uskon vahvasti Wolfsburgin yllätykseen.

Dominicin perustelut

1. Bayern München on ehkä tällä hetkellä maailman paras jalkapallojoukkue. Bayern Münchenin murskattua kaikki viime vuonna, liigan, mestarien liigan ja saksan cupin, ei arkkivihollisella Dortmundilla ollut mitään mahdollisuutta. Jupp Heynckesin Die Roten oli ylivoimanen, mutta nyt Barcan entinen huippuvalmentaja Pep Guardiola pääsee näyttämään kyntensä Bayern Münchenin peräsimessä. Guardiola on tehnyt useita hankintoja, kuten esimerkiksi Mario Götzen ja Thiago Alcântaran, jo muutenkin rautaiseen kokoonpanoonsa. Saa nähdä, pystyykö Guardiola astumaan Heynckesin saappaisiin ja jatkamaan saksalaisjätin dominointia.

2. Borussia Dortmund jäi viime vuonna liigassa täysin Bayernin jalkoihin, mutta tällä kaudella Jürgen Klopilla on enemmän mahdollisuuksia haastaa Bayern. Klopp on korvannut tähtipelaaja Götzen armenialaisella Henrik Mkhitaryanilla, joka maalasi paljon häkkejä viime kaudella Shaktar Donetskille.

3. Sami Hyypiän luotsaama Bayern Leverkusen tulee taatusti nousemaan korkealle Bundesliigan taulukossa. Hyypiän loistava valmentaminen näkyi jo viime vuonna, kun Sami yhdessä Sascha Lewandowskin kanssa nosti Leverkusenin kärkikahinoihin mukaan. Kolmossija on suhteellisen varma, mutta pelaajamateriaali ei riitä haastamaan Dortmundia tai Münchenia.

4. Kevin-Prince Boatengilla vahvistunut Schalke näyttää lupaavalta. Kunhan maalitykki Klaas-Jan Huntelaar toipuu sairasvuoteelta, näyttää joukkueen tulevaisuus hyvältä. Schalken pelaajamateriaali on kohtuullinen ja pystyy jälleen kilpailemaan Mestarien liiga -paikasta!

Valioliiga

[ezcol_1half id=”” class=”” style=””]Alvari

1. Chelsea
2. Man City
3. Tottenham
4. Liverpool[/ezcol_1half]Dominic

1. Chelsea
2. Man City
3. Man Utd
4. Liverpool

Alvarin perustelut

1. Jose Mourinhon johtama Chelsea on päivänselvä mestarisuosikki. Viime hetken hankinnat, kuten Eto’o ja Willian vahvistivat Chelsean jo ennestään kovaa kokoonpanoa. The Bluesista löytyy jokaiselle pelipaikalle kaksi hyvää vaihtoehtoa. Jos Mourinholle annetaan tällainen mahdollisuus voittaa, hän tuskin epäonnistuu siinä.

2. Manchester Cityllä on timantinkova pelaajamateriaali ja edellytykset olisi liigan voittoon. City teki kuitenkin virheen, kun korvasi Roberto Mancinin Manuel Pellegrinillä. Mancini luotsasi Cityä melko hyvällä menestyksellä eurokenttiä lukuun ottamatta. Nyt, valmentajan vaihduttua, Cityllä on valtavia vaikeuksia esimerkiksi erikoistilanteissa. Alkukauden pistemenetykset voivat kaataa Cityn mestaruushaaveet, mutta kärkikastissa Citizens silti on.

3. Andre Villas-Boas oli siirtomarkkinoilla todella aktiivinen. Hän myi joukkueensa suurimman tähden, Gareth Balen, maailmanennätyssummalla, ja osti tilalle lukuisia laatupelaajia. Alkukauden nihkeä peli selittyy sillä, että kokoonpano on muuttunut valtavasti siirtokesän aikana. Eiköhän Spursin peli lähde rullaamaan, ja kun lähtee, Tottenham on kauden suurin yllättäjä.

4. Liverpool on aloittanut kautensa hämmästyttävän vakuuttavasti. Pool on myös vahvistunut melkoisesti siirtokesän aikana. Jos maalivahti Simon Mignoletin huikea vire jatkuu ja Luis Suarez saadaan pelikieltonsa jälkeen istumaan joukkueeseen hyvin, on Liverpool neljännessä sijassa kiinni. Manchester United ja Arsenal tulevat kuitenkin olemaan todella kovia haastajia.

Dominicin perustelut

1. Chelsea-fanit riemuitsivat, kun kesällä ilmoitettiin Jose Mourinhon paluusta Stamford Bridgelle. Eikä suotta, portugalilaisluotsi on tehnyt hyvää jälkeä vaikka kuinka monessa seurassa, ja hänen viime keikkansa Chelseassa päättyi kahteen valioliigan mestaruuteen, ei huono tulos ollenkaan! Jose Mourinhon joukkueesta löytyy todella paljon tähtinimiä, ja Chelsea on siirtoikkunassa ostanut pelaajia hullun lailla ja vahvistanut jo vahvaa joukkuetta. Mourinhon alkukausi on alkanut vallan mainiosti ja pysyy taatusti samanlaisena. Chelsea on mestari.

2. Arabirahaa on Citylla palanut tänäkin kesänä todella paljon, kun Cityn uusi manageri Manuel Pellegrini on riehunut marketilla. Mukaan on tullut maailmanluokan pelureita: Stevan Jovetic, Alvaro Negredo, Jesus Navas ja monia muita. Cityn joukkueesta löytyy valtavasti tulivoimaa, ja vahvistettu puolustuskin herättää kauhua vastustajissa.

3. Sir Alex Fergusonin jäätyä eläkkeelle Evertonin vanha manageri David Moyes astuu kehiin. Moyesia on kritisoitu rankasti siitä, pystyykö hän täyttämään Fergusonin saappaat. Uskon, että Red Devils kuitenkin pystyy tuolla pelaajamateriaalillaan itsensä top 4:ään änkeämään, onhan heillä kuitenkin Valioliigan parhaimpiin hyökkääjiin kuuluva Robin Van Persie! Moyes saattaa olla ongelmissa alkukaudesta, mutta kurssi tasaantuu varmaan loppukaudesta.

4. Brendan Rodgers on tehnyt mainiota työtä viimeisen vuoden aikana Liverpoolissa, tuoden uuden pelityylin, heittänyt flopit ulos, tuonut hyviä pelaajia sisään ja hänen pelifilosofiansa alkaa vihdoin tuottaa tulosta. Kunhan Luis Suarezin pelikielto loppuu tulee Liverpoolin hyökkäys näyttämään uhkaavalta. Pool osti myös kesällä useita puolustajia, mm. PSG:n huipputoppari Mamadou Sakho siirtyi Liverpoolin riveihin. Uskon, että Liverpool pystyy päihittämään Tottenhamin, joka menetti supertähtensä ja on käyttänyt jo massiivisia rahasummia korvaajiin. Toinen nelospaikasta kilpaileva on Arsenal, joka siirtoikkunan lopussa nappasi Real Madridin keskikenttäpelaajan Mesut Özilin. Nelossijasta käydään äärimmäisen kova taistelu Liverpoolin, Arsenalin ja Tottenhamin välillä.

Avatar photo
Alvari Saarelma

Joissakin piireissä ''sanasepoksikin'' kutsuttu innokas abiturientti. Vapaa-aika kuluu pääösin urheilun ja muiden viihdykkeiden parissa. Melko intohimoinen Real Madrid-kannattaja. Kotimainen futiskin sytyttää.