FC Barcelona seuraava UCL mestari?

FC Barcelona seuraava UCL mestari?

Euroopan paras jalkapallojoukkue on taas haussa. Uefan Champions leaguessa puolivälierät ovat jo käsillä, eikä niistä ole enää pitkä matka siihen, että Mestareiden liigan voittaja nostaa pyttyä 25.5.2013 Wembley -stadionilla Englannissa.

Wemley -stadion Lontoossa.

Wembley -stadion Lontoossa.

Webleylle mahtuu 90 000 katsojaa.

Wembleylle mahtuu 90 000 katsojaa.

76 joukkueesta on eri vaiheiden sekä monien tiukkojen ja jännittävien pelien avulla saatu tähän mennessä karsittua jäljelle kahdeksan parasta joukkuetta. Aluksi suoritettiin viime kesänä alkukarsinnat kolmen karsintakierroksen muodossa, jolloin muun muassa Suomalainen HJK karsiutui monen muun mukana. Suurimmista jalkapallomaista pääsi tietty määrä joukkueita suoraan lohkovaiheeseen, jolloin esimerkiksi Barcelonan ei tarvinnut turhaan näitä alkupelejä pelata.

Mestareiden liigan lohkovaihe polkaistiin käyntiin 32 joukkueen voimin 18. syyskuuta. Kahdeksasta eri lohkosta pääsi jokaisesta kaksi parasta jatkoon.  Varsinaisia suuria yllätyksiä ei vielä koettu Euroopan huippuseurojen hallitessa lohkoja, mutta esimerkiksi viime vuoden mestari Chelsea ei kauaa ehtinyt pokaaliaan puolustaa, vaan sen tie tyssäsi jo lohkovaiheessa, vaikka se ei edes hävinnyt yhtään lohkonsa peliä.

Neljännesvälierissä sen sijaan riitti jännitystä, kun arvotut joukkueparit kohtasivat toisensa kahdesti. Pelit olivat tasaväkisiä lukuun ottamatta Juventuksen selkeää voittoa Glasgow Celticistä yhteismaalein 5–0.  Arsenalin ja Bayer Munchenin taisto jatkopaikasta oli tiukin ja Munchen pääsi nipin napin jatkoon vierasmaalinsa ansiosta. Minun puolestani Real Madrid olisi voinut pudota jo tässä vaiheessa, mutta valitettavasti Manchester Unitedin eväät eivät riittäneet sen kaatamiseen.  FC Barcelonankaan tie jatkoon ei ollut helppo, koska vastassa oli taitava AC Milan, jolle Barcelona hävisi epäonnisesti vieraissa 2–0. Kotipelissään Barcelona kuitenkin näytti taitonsa ja todisti 4–0 voitollaan, että taitoa ja tahtoa löytyy enemmän kuin pienestä suuresta kylästä. Melkoinen yllätys oli se, että neljännesvälieristä jatkoon ei selvinnyt yhtäkään englantilaista joukkuetta.

Himoittu pokaali siellä missä sen kuuluukin olla; Camp Noulla vitriinissä.

Himoittu pokaali siellä missä sen kuuluukin olla: Camp Noulla vitriinissä.

Puolivärierien otteluparit on nyt arvottu, ja ensimmäiset pelit vihelletään käyntiin huhtikuussa. Real Madridilla kävi harmittavan hyvä tuuri, kun se sai vastaansa melko ”helpon” Turkkilaisen Galatasarayn, joka on kieltämättä yksi heikoimmista mukana olevista joukkueista. Aina eivät mene nallekarkit tasan, ja sen sai huomata myös Barcelona, jolle vastaan arvottiin vastaan taitava ja rikas PSG Ranskasta. Joukkueen paras maalintekijä Zlatan Ibrahimovic joutuu kuitenkin olemaan ensimmäisen ottelun sivussa, sillä hän sai pelikieltoa hölmöiltyään Valencia -pelissä. Myös Barcan huippunimet Carles Puyol ja Adriano ovat sivussa vammojensa takia. Olen kuitenkin varma, että Barcelona on näissä ottelupareissa parempi joukkue ja pääsee jatkoon. Kahdessa muussa otteluparissa Malaga kohtaa Dortmundin ja Bayer Munchen saa vastaansa Juventuksen. Koska jäljellä olevat joukkueet ovat Euroopan kärkeä, ovat ottelut varmasti hyvinkin tasaväkisiä, jännittäviä ja viihdyttäviä.

Veikkaan, että jatkoon pääsevät Madrid, Barcelona, Munchen ja Dortmund, sillä niillä kaikilla on nyt hyvä pelivire päällä, ne hallitsevat omien maidensa pääsarjoja ja ovat pelanneet viime aikoina vakuuttavasti. Rellun uusi maalivahti Diego Lopez on venynyt huikeisiin torjuntoihin ja hyökkääjät, kuten Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain ja Karim Benzema, ovat viimeistelleet upeita maaleja. Bayer Munchen ja Borussia Dortmund pitävät kärkikaksikon paikkaa Bundesliigassa, ja myös niiltä on taitavia maalintekijöitä, kuten Thomas Muller (Munchen) ja Robert Lewandowski (Dortmund). He ovat sijoittuneet hyvin myös Mestareiden liigan maalipörssissä, jota johtaa yllättäen Galatasarayn pelaaja Burak Yilmaz kahdeksalla maalilla.

Oli miten oli, välierissä pelaa neljä kivenkovaa joukkuetta, joista jännittävään finaaliin pääsevät vain kaksi parasta. Pääasia on kuitenkin se, että Barcelona hakee Wembleyltä vuoden tauon jälkeen mestaruuspokaalinsa takaisin. Visca el Barca!

Seuraava mestari? Si!

Seuraava mestari? Si!

Avatar photo
Johanna Ikonen

Viimeistä vuottaan lukiossa ahkeroiva tyttö, joka omistaa tyhmän koiran, pelkää hämähäkkejä, haluaisi pelastaa maailman, rakastaa jalkapalloa ja fanittaa Solsidania. Toisin sanoen melko normaali tyyppi.