Talviasusteiden taikaa koulussamme

Talviasusteiden taikaa koulussamme

Talvi on taas saapunut, ja talviasusteet on täytynyt kaivaa kaappien pohjilta tai kauppojen hyllyiltä esiin. Suomen talvi on tuntunut olevan tänä vuonna pukeutumisen kannalta varsin hankala, sillä lämpötilat ovat vaihdelleet hyvinkin paljon. Ensin on ollut reilusti plussaa ja sitten jopa lähes –20 astetta pakkasta. Millaisilla talviasusteilla koulumme opiskelijat ovat sonnustautuneet tähän alkavaan talveen?

Huivit

Suosituimpia kaulahuiveja tytöillä tuntui olevan tuubihuivit, joita näkyi monissa eri väreissä, joista suosituimpia selvästi ovat kaikki maanläheiset värit. Tuubihuivit ovat lämpimiä pakkasella, helppo kietaista kaulan ympärille ja vielä tyylikkäitäkin, niin talvitakkien kuin sisällä pidettävien tyylikkäiden ja rentojen paitojen kanssa.

Pipot ja karvahuput

Tyttöjen keskuudessa pipot eivät tuntuneet olevan kovin suosittuja, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Sen sijaan talvitakkien karvahuput näyttivät ajavan hyvin pipojen aseman ja pitävän korvat lämpiminä. Pojilla näkyy normaalien yksiväristen pipojen lisäksi esimerkiksi jääkiekkojoukkueiden lämpimiä fanipipoja.

Hansikkaat

Ihanan pehmeät villalapaset pitävät sormet lämpiminä joka talvi. Ne ovat luotettava valinta kaikille pakkaskeleille. Yksinkertaiset yksiväriset kudotut lapaset ovat aina tyylikkäät ja ajattomat. Lapasissa selvästi käytännöllisyys on tärkeämpää kuin tyylikkyys. Myös mummojen lahjoiksi kutomat lapaset kelpaavat, sillä ne ovat ihanan lämpimät talven kovilla pakkasilla.

Avatar photo
Noora Jussila

Viimeistä vuottaan lukiota käyvä toimittaja, joka on pahasti koukussa Robert’s Coffeen jääteehen.