Wanhat kuninkaallisten tapaan

Wanhat kuninkaallisten tapaan

Kuva: Studio Lindell

Torstaina 28.4.2022 koitti päivä, jona me toisen vuoden opiskelijat pääsimme vihdoin pitkän odotuksen jälkeen tanssimaan itsemme wanhoiksi. Koko vuoden kestäneet suunnitelmat ja valmistelut saivat arvoisensa päätöksen, kun saimme tanssia kolme kertaa melkein täydelle juhlasalille. Kaikki työ, jotame olimme näiden tanssien eteen tehneet, näkyi mitä parhaimmalla tavalla lopputuloksessa.

Kuva: Hanna Alanen

Muutaman kuukauden ajan harjoittelimme ahkerasti tansseja wanhoja varten, jotta lopputulos olisi mahdollisimman näyttävä. Tosin aina harjoittelu ei ollut aivan mutkatonta, ja epätoivokin tanssien oppimisen suhteen iski moneen otteeseen, mutta niin vain me opimme tanssimaan ja olimme valmiita näyttämään sen muillekin. Tansseja edeltävä päivä käytettiin lähes kokonaan juhlasalin koristeluun ja viimeistelyyn. Vihdoin monen kuukauden työ oli enää viimeistä silausta vaille valmis. Nimittäin vielä jäljellä oli koko työrupeaman näyttäminen muulle yleisölle.

Kuva: Studio Lindell

Torstaina tanssittiin iltanäytös, jossa tanssijoille kaikkein läheisimmät ihmiset pääsivät seuraamaan meidän suurta päiväämme. Ilta oli kaikin puolin onnistunut. Pienen jännityksen kera kaikki meni suunnitelmien mukaan, ja mikä parhainta, katsojat näyttivät nauttivan illasta yhtä paljon kuin me tanssijat itse. Ilta kului aivan liian nopeasti, joten oli mahtavaa, että pääsimme tanssimaan vielä kaksi kertaa perjantainakin 29.4.2022.

Kuva: Studio Lindell

Kaiken kaikkiaan wanhojen tanssit olivat upea kokonaisuus, joka nostatti meidän ikäryhmämme yhteishenkeä. Jokainen sai mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa kokonaisuuteen, joka sitten lopulta näyttäytyikin upeana ja näyttävänä meille kaikille. Yhteinen päämäärä ja innostus asiaa kohtaan sai kaikki palaset loksahtamaan kohdilleen meidän tanssijaispäivinämme.

Kuva: Studio Lindell

Wanhojen upeasta juhlasalin koristeluista vastasi Hanna Alasen pitämä KU12-kurssi, joka on Vanhojen juhlataide -työpaja. Kurssin opiskelijat pääsivät itse suunnittelemaan ja toteuttamaan omia ideoitaan. Saliin loi tunnelmaa opiskelijoiden kuninkaallinen teema, johon kuuluivat esimerkiksi punainen matto, itse tehdyt timantit, Wanhat 2022 -teksti ja ilmapallot. Taianomaista tunnelmaa saliin loi ammattilaisten asentama upea valaistus.

Kuva: Taru Koski

Iso kiitos tansseista kuuluu liikunnanopettajille Sirje Grönholmille, Carita Juvoselle ja Teemu Kukkoselle sekä tämän vuoden wanhojen toimikunnalle, Hannalle kuvisryhmineen, ryhmänohjaajille, salin valaistuksen asentajille ja vaokuvaajille, kaikille tansseihin osallistuneille ja yleisölle!

Kuva: Studio Lindell
Iiris Jussila