Wanhat tanssivat jälleen

Wanhat tanssivat jälleen

Kuvat: Susanna Meitsalo

Helmikuussa vuonna 2020 oli meidän kakkosten aika luoda lukioaikamme parhaita muistoja: oli Wanhojen tanssien aika. Usean kuukauden mittainen valmistelu ja jännitys kulminoituivat kahteen kimalluksentäyteiseen päivään. 

Olin itse mukana sekä vanhojen toimikunnassa että oma tanssi -tiimissä. Työmäärä todellakin yllätti minut. Wanhojen tansseja valmistellessa on monen monta asiaa, jotka tulee ottaa huomioon, ja omaa tanssia tehdessä kului kymmeniä tunteja koululla iltaisin. Vaikka järjestelyt aiheuttivatkin monesti päänvaivaa ja stressiä, olivat molemmat tanssipäivät todella onnistuneita. 

Keskiviikkona, päivää ennen itse h-hetkeä, Hanna Alasen johtama Wanhojen juhlataide -työpaja (KU12) ahersi koko pitkän päivän ja muutti ankean liikuntasalin upeaksi tanssinäyttämöksi. Pastelliset ilmapallot, säihkyvät kartonkitimantit ja hento hallaharso loivat saliin taianomaisen tunnelman. Lavaa koristivat näyttävät lumihiutaleet ja foliopallot.

Koko torstai-päivä käytettiinkin sitten tansseihin valmistautumiseen. Monella tytöllä oli kampaaja jo aikaisin aamulla. Kaikilla tytöillä oli upeat prinsessamekot, ja pojat näyttivät oikein komeilta frakeissaan. Kello viideltä vedimme viimeisen kerran kenraaliharjoitukset ennen varsinaista esitystä vanhemmille ja muulle kotiväelle. Seuraavana päivänä eli perjantaina suurin jännitys oli monelta laantunut ja oli aika tanssahdella sekä päiväkotilaisten että koululaisten edessä. Perinteen mukaan pieni ryhmä kakkosia lähti ensimmäisen näytöksen aikana viihdyttämään vanhainkodin väkeä.

Kuvat vanhainkodista: Jola Maisala

Oma tanssi oli jokaisen näytöksen huipentuma. Kaikki näytökset menivät oikein sujuvasti, ja kakkoset, jotka nyt tunnetaan nimellä ”Wanhat”, saivat paljon kehuja kauniista tansseistaan. Olen itsekin sitä mieltä, että tanssit olivat meidän osaltamme oikein onnistuneet ja kaikkien heittäytyminen ja panostaminen tekivät wanhoistamme todella erityislaatuiset. 

Vauhdikkaan perjantain viimeisteli vielä yhteinen ruokailu Krapihovilla, jossa meille tarjoiltiin herkullista ruokaa ja liikuttavia puheita. Sen jälkeen olikin sitten aika päättää päivä, milläs muullakaan, kuin wanhojen jatkoilla.

Me wanhat haluamme kovasti kiittää liikunnanopettajia Sirje Grönholmia, Carita Juvosta ja Teemu Kukkosta siitä, että heidän panoksensa ansiosta me saimme kokea ikimuistoiset wanhojen tanssit.

Avatar photo
Helga Teerikorpi