Making of wanhojen tanssit

Making of wanhojen tanssit

Vanhojen päivä lähestyy sekä stressi kasvaa. Kaiken täytyy olla täydellistä, se on prinsessapäivämme! Koulun liikuntasali koristellaan upeilla koristeilla, joita meidän kuvisryhmämme on ahertanut koko jakson ajan.

Kurssin alussa sovimme yhteisen teeman tansseille ja aloimme suunnittelemaan tulevia koristeita. Salin koristelun ideointiin meillä olikin täysin vapaat kädet. Pääsette kurkistamaan vanhojen koristelukurssin kulissien taakse ja näkemään, miten vanhojen tanssien koristelu oikeastaan toteutetaan.

Kurssilla meidät oli jaettu “tiimeihin”, joissa tapahtui suunnittelu ja toteutus. Töitä tehtiin oman jaksamisen mukaan, jos olo oli pirteä niin tehtiin keskittymistä vaativaa nipertelyä ja näperrystä. Jos olo sen sijaan olikin niin väsynyt, että tuolista ei jaksanut nousta, sai tehdä satoja paperirinkuloita, vaikka silmät kiinni. Tätä ei koe monella kurssilla.

Tärkeänä osana kurssilla oli testaus salissa. Testattiin, oliko koristeita tarpeeksi ja olivatko ne oikean kokoisia. Käytännössä tämä tarkoitti ramppausta salin ja kuvisluokan välillä. Wohoo liikkuva lukio!

Tunneilla muun muassa taiteilimme origamilintuja, maalasimme puita ja maalasimme glitterillä, jota sen jälkeen löytyi luokan jokaisesta nurkasta. Parasta kurssilla oli ehdottomasti se, että oli vapaat kädet suunnittelussa ja toteutuksessa.

Wanhojen juhlataiteen työpajakurssi on vielä uusi juttu, mutta se mahdollistaa upean koristelun saliin juhlapäivänä. Kurssilla suunnittelimme paperityöstä aivan valaistukseen ja äänentoistoon asti kaiken juhlapäivälle ja hoidimme opettaja Hanna Alasen avustuksella kaiken kuntoon. Saimme kaiken valmiiksi ajallaan, eikä enää puutu muu kuin itse salin koristelu juhlapäivää varten!

Välillä opettajankin stressikynnys kasvoi liian suureksi…

Avatar photo
Iina Pelander

Iloinen, koiria rakastava lukiolainen, harrastuksena Netflixin ylikulutus! Hyve-lehden toinen päätoimittaja