Performanssit piristämässä

Performanssit piristämässä

Performanssiviikko alkoi larppauksella.

Performanssiviikko alkoi larppauksella.

Viime jaksossa järjestettiin lukiossamme ÄI7 eli puheviestinnän kurssi. Se huipentui viikolla kymmenen järjestettyyn performanssiviikkoon, jolloin kurssilaiset järjestivät pitkin viikkoa erilaisia esityksiä viihdyttämään tylsää kouluarkea.

Performanssit lähtivät käyntiin tiistaina, kun hämmentyneet ruokailijat saivat todistaa taistelun hurmoksen koulun ruokalassa. Kirjavaan larppausjoukkoon kuuluivat muun muassa kuningas, jänis ja bionicle-soturi. Tempaus sai aikaan paljon ihmetystä ja naurua.

Keskiiviikkona kurssilaiset tekivät kuulutuksen. Kuulutuksessa puhuttiin kaiken maailman humpuukia, jossa ei ollut mitään järkeä.

Torstaina oli kaikkein eniten hämmennystä aiheuttanut tempaus, nimittäin opettajien vaihto. Muutamat opettajat vaihtoivat luokkia keskenään ja menivät opettamaan omia aineita eri luokkiin. Oppilaat katsoivat ihmeissään, että mitä ihmettä täällä tapahtuu. Ruotsinkurssilaiset oppivat ympyrägeometriaa, matikankurssilaiset fotosynteesiä ja enkunkurssilaiset kemiaa. Jäynä osui ja upposi.

Performanssiviikko huipentui perjantaina pidettyyn lyhytelokuvanäytökseen, jossa paljastettiin, ketkä olivat tämän kieroilun takana. Kurssilaiset olivat kuvanneet elokuvan koulunkäynnin tuskasta ja vastoinkäymisistä. Elokuva onnistui hauskuuttamaan yleisöä, ja viikko saatiin onnelliseen päätökseen.

Loppujen lopuksi performanssiviikko meni suunnitellusti, ja tästä on kiittäminen kurssin opettajaa Minna Pessa-Makkosta ja muita kurssilaisia.

Avatar photo
Dominic Saari

Hyrylän lukiossa viimeistä vuottaan viettävä Liverpool-kannattaja. Urheilun ja elokuvien suurkuluttaja.