Innovatiivisuus palkitaan

Innovatiivisuus palkitaan

Kosloff-Innolukio

Miika Kosloff Innogaalassa palkinto kainalossaan. ©Henri Juvonen

Innolukio on lukiolaisille suunnattu innovaatiokilpailu, jossa nuoret saavat apua omien innovaatioidensa kehittämiseen asiantuntijoilta. Elokuussa 2013 käynnistyi toinen Innolukio-kilpailu, johon ainakin yksi lukiomme opiskelija, Miika Kosloff, osallistui. Hän myös menestyi varsin hiemosti. Kosloff vastasi Suomen Lukiolaisten Liiton tehtävään kielten opiskelu -sovelluksella ja sijoittui sarjassa lopulta yhdeksänneksi kaikkiaan yli 500 työn joukosta. Tällä hetkellä Kosloff ei kuitenkaan pysty paljastamaan juuri muuta innovaatiostaan, vaan kertoo sen olevan vielä ”salainen bisnes-syistä”.

Innolukio-2013 -kilpailun 30 parasta palkittiin Innogaalassa Helsingin kaupungintalolla 3.3.2014. Toinen gaalan juontajista oli myöskin lukiomme opiskelija, viime vuonna peräti viidenneksi Innolukiossa sijoittunut, Venla Lindström. Yhteensä jaettiin 30 000 euron arvoiset palkinnot, ja voittaja sai huikeat 5 000€. Kosloff sai yhdeksännellä sijallaan MacBook Air -tietokoneen.

Vuoden 2014 Innolukio käynnistyi jo maaliskuussa, ja siihen on mahdollista osallistua Innolukion nettisivuilta. Kilpailu käynnistyy laajemmin jälleen syksyllä, jolloin varsinaiset tehtävät annetaan. Kilpailu on tänä vuonna ensi kertaa avoin lukiolaisten lisäksi myös ammattikoululaisille ja ammattikorkeakoululaisille. Sekä Kosloff että Lindström suosittelevat kovasti osallistumista Innolukioon, kehittämään omia upeita innovaatioita ja kenties voittamaan jopa upeita palkintoja! He suunnittelevat myös itse osallistuvansa mahdollisesti syksyllä taas Innolukioon, mikäli jokin tehtävänannoista vaikuttaa sopivalta.

Avatar photo
Toimitus

Lehden intohimoinen toimitus suhtautuu uusiin ideoihin ja kokousnaposteltaviin hyeenamaisella innokkuudella. Toimituksen to-do-listalla ovat Helsingin Sanomien levikin ohittaminen ja maailmanrauhan palauttaminen.