Virolaisen kouluryhmän konsertti

Virolaisen kouluryhmän konsertti

image

Helmikuun viimeisenä päivänä lukiomme sai nauttia virolaisen musiikkipainotteisen Meero-koulun tyttökuoron konsertista. Ruokailua edeltävällä tunnilla oppilaat kerääntyivät auditorioon hämmentyneinä, sillä kukaan ei oikein tiennyt mitä odottaa. Rehtorimme Seppo Kärpäsen juonnon jälkeen lavan otti haltuun siro nuori tyttö viulumusiikillaan. Tämän kauniin soolon jälkeen konsertti jatkui laulajien voimin.

Parisenkymmentä tyttöä, kolmeen eri ikäryhmään jaoteltuna, esitti haltioituneena kuuntelevalle yleisölle niin virolaisia kansanlauluja kuin ympäri maailmaakin tunnettuja kappaleita. Säestyksestä vastasivat pääasiassa koulun opettajat. Etenkin sovitus Michael Jacksonin Earth song -kappaleesta sai kylmät väreet kulkemaan kuulijan selkäpiissa, ja yleisö hiljentyi kuuntelemaan sointujen harmoniaa hartaudella.

Tyttöjen ja nuorten naisten esiintymisestä paistoi itsevarmuus ja ilo. Harjoitustuntien tuoma rutiini näkyi vapautuneisuutena ja esiintymisestä nauttimisena. Vaikka suurin osa lauluista esitettiin viron kielellä, huokui niistä positiivisuus, ja hyvä mieli välittyi katsojille asti. Laulamisen lisäksi esitykseen oli sidottu tanssia, mikä teki kokonaisuudesta yllättävän ja mielenkiintoisen.

Konsertti oli kokonaisuutena erittäin ammattimainen, vaikka osa tytöistä olikin vielä todella nuoria. Esiintyjien lahjakkuus teki suuren vaikutuksen yleisöön.

Konsertin päätteeksi laulajia kiitettiin raikuvin aplodein ja koulun johtajaa Varje Leppiä kukin. Oli ilo saada näin taitavia esiintyjiä piristämään perjantaista koulupäiväämme.

Vieraamme Virosta esiintyivät myös Hyrylän yläastelaisille torstaina 27.2.

Avatar photo
Paula Tiitta

Pitkän linjan lukiolainen, maailmanmatkaaja, 24/7 voimistelija. Hikipinko, jonka koulumenestyksen salaisuutena on tunneilla nukahtelu. Toimii tätä nykyä Hyveen kieliopillisena päätoimittajana, vaikka välillä pilkut vilisevätkin silmissä ja senat menevät sakaisin.