Joulujuhlatunnelmia

Joulujuhlatunnelmia

Hyrylän lukio vietti joulujuhlaa 21.12.2013 auditoriossa lauantaiaamuna. Vaikka jokainen oppilas odotti jo lomaa, lähes kaikki jaksoivat silti kuunnella kiltisti koko juhlan loppuun saakka. Osa saattoi jopa innostua laulamaan yhteislauluja, eivätkä opettajat joutuneet laulamaan yksin.

Juhlan valmisteluja oli mukava olla seuraamassa, sillä joulumieli välittyi pakosti toimittajille asti. Niin koristelijat – kuin esiintyjätkin – olivat mukana valmisteluissa, eivätkä olleet paikalla pelkästään päästäkseen pois tunneilta.

Jokainen osallistui valmisteluihin innoissaan.

Jokainen osallistui valmisteluihin innoissaan.

Pääsimme myös haastattelemaan joulujuhlan valmistelijoita. Esiintyjistä meille tunnelmistaan kertoi Aleksander Teploff, koristelijoista Helka Mustonen.

Kysyimme haastateltavilta, miksi he tulivat mukaan valmisteluihin. Aleksander oli alun perin vain otettu lukemaan pätkä jouluevankeliumia venäjäksi, mutta hänellä oli ollut loppujen lopuksi valmisteluissa hauskaa. Helkalla taas oli ollut selkeä visio siitä, minkälaisen koristeen hän halusi.

Koristeet saatiin paikalleen ja esitykset hiottua loppuun; kaikki oli valmista lauantaita varten.

Juhlaväen kokoonnuttua paikalle yleisö hiljeni ja juontajat astelivat lavalle.

Fredrieke Hoffmann soitti The Pirates of the Caribbean tunnarin.

Fredrieke Hoffmann soitti The Pirates of the Caribbean tunnarin.

Joulujuhla alkoi perinteisesti yhteislaululla Joulumaa. Yleisö oli vielä ymmärrettävästi hieman jäässä, mutta ei salissa silti hiljaista ollut. Muiden jouluisten yhteislaulujen lisäksi näimme hauskan jouluvideon, kuulimme upean pianosoolon Frederike Hoffmannin soittamana ja koko salin hiljentäneen Hallelujah-laulun, jonka lauloi Nora Miettunen Valter Aikion pianosäestyksellä. Sen lisäksi esitettiin erittäin hauska ja erilainen jouluevankeliumi, joka kuultiin jopa kuudella eri kielellä.

Jouluevankeliumi kuultiin kuudella eri kielellä.

Jouluevankeliumi kuultiin kuudella eri kielellä.

Juhlan loppuhuipennuksena oli lukiomme uunituoreen rehtorin Seppo Kärpäsen puhe. Hän kertoi muun muassa hauskoja kommelluksia elämänsä varrelta ja antoi elämänohjeita. Puheen loputtua Kärpänen unohti kertoa oppilaille, että he saavat lähteä loman viettoon.

Seppo Kärpänen kertoi humoristisia kommelluksia elämästään.

Seppo Kärpänen kertoi humoristisia kommelluksia elämästään.

Siitä huolimatta kaikki pääsivät kauan odottamalleen lomalle – parempi myöhään, kun ei milloinkaan. Varsinkin kun kyse oli vain puolesta minuutista.

Avatar photo
Antti Eskel

Ulkosavolainen monitoimikone. Tietotekniikan harrastamisen lisäksi rakastaa urheilua. Harrastuksiin kuuluu Kung Fu, lenkkeily, videopelien kilpailullinen pelaaminen, sekä Megaforcen ryystäminen kaupan kulmalla.