Kuntavaalipaneelin tunnelmia

Kuntavaalipaneelin tunnelmia

Lukiossamme pidettiin perjantaina 19.10.2012 kuntavaalien varjovaalipaneeli. Oppilaskunnan hallituksen järjestämä paneeli keräsi opiskelijoita lukiosta ja yläkoulusta. Paikalla oli myös lehdistöä ja panelistien tukijoukkoja.

Oppilaskunnan hallituksen asioista vastaava opettaja Tapio Turpeinen kutsui monipuoliset panelistit paikalle.

Paikalle saapuivat Vihreiden ehdokas Jari Hämäläinen, Tupun ehdokas Outi Säteri, Keskustan ehdokas Lari Koistinaho, STP:n ehdokas Juuso Korhonen, Kokoomuksen ehdokas Essi Piiroinen, SDP:n ehdokas Jerry Airikka, RKP:n ehdokas Monica Avellan ja Perussuomalaisten ehdokas Pasi Huuhtanen.

Paneelissa esitetyt kysymykset oli kerätty etukäteen lukion opiskelijoilta, joita kiinnostivat etenkin kouluruokaa koskevat muutokset.

Monica Avellan

Tuusulan ainoa RKP:n ehdokas Monica Avellan on työskennellyt Tuusulassa 16 vuotta opettajana ja rehtorina. Avellanilla oli selkeä mielipide kouluruuan parantamisesta ja välipalan merkityksestä.

– Ei lisärahaa laittaa kouluruokaan, sillä olemme pakkasella. Ilmaista välipalaa ei, sillä lounas on tärkeämpi!

Kulkuyhteyksien parantamisen ja nuoria koskevien asioiden lisäksi opiskelijat olivat kiinnostuneet tietämään, mitä mieltä ehdokkaat olivat kuntaliitoksesta ja kunnallisveronkorotuksesta.

Perussuomalaisten Huuhtanen provosoi retoriikallaan kuntaliitoksista:

– Tuusula on naapureitaan rikkaampi, joten tilanne olisi kuin Euroopassa! Hyvät maksavat huonojen talouden!

Kokoomuksen Piiroinen sen sijaan ei sulje liitoksia pois.

– Paras tapa olisi tehdä syvää yhteistyötä, mutta valitettavasti se ei ole mahdollista.

Kysymys parantaa valaistusta ja teiden aurausta puhutti panelisteja. STP:n Juuso Korhonen ehdotti Tuusulan liittymistä HSL:llään, mikä olikin ristiriitaista koko paneelin aikaiselle keskustelulle. Panelistit olivat yhtä mieltä siitä, että Tuusulan talouden tila on tällä hetkellä huonossa tilassa.

Lopuksi panelisteilla oli mahdollisuus mainostaa itseään ja kertoa painavia faktoja, miksi juuri häntä pitäisi äänestää.

Paneeli herätti selvästi kiinnostusta opiskelijoissa, joista osa on jo äänioikeutettuja. Paneelin loputtu opiskelijoilla oli mahdollisuus käydä äänestämässä lukiomme kirjastossa varjovaaleissa. Ne voitti kirkkaasti Kokoomus.

Paneelikeskustelun ehdokkaista peräti kolme pääsi mukaan valtuustoon. RKP:n Avellan, SDP:n Airikka ja Perussuomalaisten Huuhtanen.

Avatar photo
Julia Pelin

Abiturientti, Hyveen toimittaja ja oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, joka rakastaa sosiaalista toimintaa, eläimiä, musiikkia, hyviä ruokia, matkustamista ja nukkumaanmenohetkiä. Stressaantuu helposti, koska haluaa aina päästä mukaan tekemään hauskoja asioita, kuten kirjoittaa verkkolehteemme. Tunnetusti helposti ärsytettävä ihminen, jonka kiusaamisesta ystävät pitävät.