Uudet päätoimittajat esittelyssä

Uudet päätoimittajat esittelyssä

Hikke-Paula

Paula Tiitta, kieliopillinen päätoimittaja

Vastuullani ovat kaikki Hyveen tekstit. Huolehdin, että toimittajat saavat juttunsa valmiiksi ajoissa ja tarkistan sitten niiden oikeinkirjoituksen. Johdan toimittajakunnan kuukausittaiset kokoukset, joissa suunnitellaan seuraavan numeron sisältö.

Perjantai- ja lauantai-iltoina sivistän itseäni 1800-luvun klassikkokirjallisuuteen syventyen. Dostojevskin Rikos ja rangaistus on ehdoton suosikkini. Maltan tuskin odottaa, että pääsen keskustelemaan ÄI5-kurssilla hurjan mielenkiintoisesta ja mukaansatempaavasta klassikkokirjallisuuden maailmasta. Pahin pelkoni olisi saada äidinkielen kurssista arvosanaksi yhdeksän. Se murtaisi minut täysin. Iltapäivisin korjailen Helsingin Sanomien artikkeleista pilkkuvirheitä. Sanaristikot ovat kuitenkin suurin intohimoni. Vietän viikossa tuntikausia sivistyssanakirjoja selaillen ja etsien niistä itselleni vieraita sanoja, jotka sitten kirjoitan pieneen punaiseen kirjaan, jota kannan aina mukanani.

 

Hipster-Miika

Miika Kosloff, graafinen päätoimittaja

Vastaan Hyveen koko ulkoasusta. Pidän huolen, että kuvat ovat laadukkaita ja että kuvattomia juttuja olisi mahdollisimman vähän. Sivuston ulkoasua parantelen käskyttämällä teknistä päätoimittajaamme. Myös videoidemme ohjaus ja editointi ovat minun käsissäni.

Vapaa-ajallani lataan netistä tuntemattomien ihmisten kuvia ja photoshoppaan niitä paremmiksi. Mielestäni jokainen kuva kaipaa selkeät Instagram-tehosteet ja ilman niitä kuvat ovat kuin alastomia. En lähde minnekään ilman iPhoneani ja järjestelmäkameraani salamineen ja objektiivineen. Aina peilin nähdessäni mieleni tekee ottaa muutama peiliteinikuva, mutta valitettavasti kauhuni likaiset peilit ovat joskus esteenä. Toinen inhoamani asia ovat finnit, enkä kestäisi jos naamaani ilmestyisi niitä. Usein poseerailen julkisilla paikoilla ihmisille, jos he haluaisivat ottaa kuvia kaltaisestani tyyli-ikonista, mutta en ole siltikään vielä ehtinyt hankkia ansaitsemaani mallin uraa. Olenkin yleensä samaan aikaan sekä kamerani edessä, että takana.

 

Nörtti-Lakis

Valtteri Lakaniemi, tekninen päätoimittaja

Vastuualueeseeni kuuluu Hyveen tekninen kehittäminen ja ylläpito. Huolehdin myös siitä, että kaikki artikkelit noudattavat yhdessä sovittuja tyylilinjoja, ja autan tietotekniikan kanssa hukassa olevia toimittajia. Huolehdin myös artikkelien julkaisusta.

Suurimman osan ajastani vietän bunkkerissa, jonne päivänvalo ei ole koskaan paistanut. Työpisteeni koostuu lukuisista tietokoneista, tableteista ja kännyköistä mahdollisimman suuren työtehon ja testaamisen takaamiseksi. Teknologian lisäksi bunkkerini on täynnä energiajuomatölkkejä ja tyhjiä pikaruokapakkauksia. Suihkussa kävin viimeksi vuonna 2011, ja silloinkin pakotettuna. Tällä hetkellä menossa on viides näppäimistö vuoden sisään, sillä kaikki edelliset ovat kuluneet puhki.

Työskentelen käytännössä kellon ympäri, ja dataamistani rajoittaa vain pakollinen koulussa käynti. Tunneilla usein esitän nukkuvani, mutta oikeasti käytänkin hyväkseni uusinta teknologiaa olevia älylasejani, joiden avulla pystyn ottamaan etäyhteyden tietokoneeseeni ja näin ollen käyttämään koulussa muuten hukkaan menevän ajan hyödyksi.

Avatar photo
Paula Tiitta

Pitkän linjan lukiolainen, maailmanmatkaaja, 24/7 voimistelija. Hikipinko, jonka koulumenestyksen salaisuutena on tunneilla nukahtelu. Toimii tätä nykyä Hyveen kieliopillisena päätoimittajana, vaikka välillä pilkut vilisevätkin silmissä ja senat menevät sakaisin.