Vartti-järjestelmä hyväksyy inhimilliset myöhästymiset

Vartti-järjestelmä hyväksyy inhimilliset myöhästymiset

Koulumme aloitti viime elokuussa 75 minuuttia kestävät oppitunnit. Myös poissaolojen määrää vähennettiin viidestä kolmeen. Oppilaskunnan hallitus onkin kehitellyt koko vuoden uutta Vartti-järjestelmää, jolla mahdollistettaisiin inhimilliset ja tahattomat myöhästymiset.

Vartti-järjestelmä toimii ensimmäisellä oppitunnilla eli 8.25 alkavalla tunnilla. Tunti alkaa normaalisti, ja opettaja sulkee oven. Kun oppitunnin alkamisesta on kulunut 15 minuuttia oven ulkopuolella olevat opiskelijat, jotka ovat myöhästyneet, koputtavat luokan oveen, mutta ainoastaan kerran, kun klo on 8.40. Opettaja päästää myöhästyneet sisälle. Oppilas saa myöhästymisestä myöhästymismerkinnän. Kolme myöhästymistä vastaa yhtä poissaoloa. Jos poissaolot ylittävät sallitun määrän eli kolme poissaoloa, kurssista tulee K (keskeytetty).

Oppilaiden ryhmänohjauksessa 18.4. oppilaskunnan hallitus piti kyselyn, jossa tiedusteltiin, kuinka moni opiskelija kannattaisi vartti-järjestelmän käyttöä. Kyselyyn vastanneista 86 % opiskelijoista kannatti uutta käytäntöä.

Opettajainkokouksessa 3.5. opettajat äänestivät, ja vartti-järjestelmä hyväksyttiin.

Vartti-järjestelmän käyttö alkaa koulussamme ensi lukuvuoden alusta.

Avatar photo
Toimitus

Lehden intohimoinen toimitus suhtautuu uusiin ideoihin ja kokousnaposteltaviin hyeenamaisella innokkuudella. Toimituksen to-do-listalla ovat Helsingin Sanomien levikin ohittaminen ja maailmanrauhan palauttaminen.