Oppilaskunta on jo vanha perinne

Oppilaskunta on jo vanha perinne

Moni onkin tietoinen siitä, että koulussamme on lakisääteistä oppilaskuntatoimintaa. Oppilaskunnan mielipiteet vaikuttavat koulumme päätöksenteossa. Tietäähän jokainen, että jokainen koulumme opiskelija on oppilaskunnan jäsen. Joka vuosi marraskuussa muodostetaan uusi hallitus, joka toimii oppilaskunnan hyväksi ja edustaa kouluamme erilaisissa tapahtumissa.

Oppilaskunnan hallitukseen kuuluu tällä hetkellä 15 jäsentä, ja jokaisella on yhtä tärkeä tehtävä toimia koko koulumme puolesta. Uusi hallitus muodostettiin taas viime marraskuussa, ja saimme vanhojen konkareiden lisäksi myös neljä uutta innokasta jäsentä. Abien poistuessa koulustamme myös hallituksen huoneessa on ollut oudon hiljaista – jopa kuukausittain pidettävässä kokouksessa meillä oli rauhallinen tunnelma. Hallituksemme kaipaa kuitenkin aina uusia ja aktiivisia jäseniä, jotka haluavat tehdä meidän koulustamme viihtyisämmän opiskelupaikan.

Itse olin heti lukion alkaessa kiinnostunut hallituksesta ja sen toiminnasta, mutta ajattelin kuitenkin, ettei minulla ole aikaa ylimääräisille koulujutuille, jotka vielä joskus voivat olla kouluajan ulkopuolista toimintaa. Harmikseni en kuitenkaan kävellyt hallituksen huoneeseen ja esittänyt kiinnostustani vaan annoin tilaisuuteni mennä ohitse. Vuosi sitten keväällä pääsin mukaan Agora-matkalle Ateenan. Suurin osa meidän matkaporukastamme oli hallituksen jäseniä, ja ajatus heräsi taas eloon, ehkä minulla olisikin aikaa, jota voisin käyttää koulun hyväksi toimimiseen. Niin sitten kävikin, että päädyin hallitukseen ja päätin olla täysillä mukana heti. Koulunkäyntini muuttui heti paljon mukavammaksi ja ehdottomasti myös monipuolisemmaksi. Uuden hallituksen muodostaminen lähestyi, ja mielessäni kävi muutaman kerran ajatus, että puheenjohtajan paikka voisi olla mieleinen. Yllätyksekseni edellisen vuoden puheenjohtajamme Laura Wathén pyysi minua ehdolle, ja lopulta äänestyksen jälkeen olin puheenjohtaja. En ole katunut kertaakaan hallitukseen liittymistä tai puheenjohtajaksi valituksi tulemista. Toki on, että olen saanut enemmän vastuuta ja työtehtäviä, mutta muun ilon rinnalla ne ovat pientä. Lisäksi meidän hallituksessamme jokainen tulee toimeen kaikkien kanssa ja ilmapiiri on mitä mainioin.

Hallituksessa tehdään paljon muutakin kuin juodaan kahvia, poltetaan tupakkaa tai paetaan tunneilta turhiin kokouksiin. Viime vuosi oli koulumme historiassa huomattava. Oppilaskunnan hallitus järjesti muun muassa Elävä kirjasto -tapahtuman, johon saimme mitä erikoisimpia henkilöitä ja tapahtuma herätti paljon huomiota. Hallituksemme on myös ollut koko syyskauden mukana uuden lukion kehittämisessä ja olemme myös saaneet äänemme kuuluviin. Nyt on kuitenkin taas uusi vuosi ja uudet kujeet. Suunnitteilla on monenlaisia tapahtumia.

Jos siis sinulla tai kaverillasi on kiinnostusta liittyä oppilaskunnan toimintaan, tule ihmeessä juttelemaan hallitukselle, tai jos sinulla on jokin idea, jonka haluisit myös esille, olemme aina valmiita kuuntelemaan. Voin myös sanoa, että hallitus toivoo jokaisen miettivän, mitä itse haluisi meidän lukioomme, jotta koulumme olisi viihtyisämpi. Kuitenkaan uima-allasta emme voi edelleenkään saada, joten unohtakaa se.

Nähdään kaikki uusien ideoiden merkeissä oppilaskunnan kevätkokouksessa torstaina 15.3.2012 klo 11.00

 

Kirjoittaja on toimittaja ja oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja.

Avatar photo
Julia Pelin

Abiturientti, Hyveen toimittaja ja oppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja, joka rakastaa sosiaalista toimintaa, eläimiä, musiikkia, hyviä ruokia, matkustamista ja nukkumaanmenohetkiä. Stressaantuu helposti, koska haluaa aina päästä mukaan tekemään hauskoja asioita, kuten kirjoittaa verkkolehteemme. Tunnetusti helposti ärsytettävä ihminen, jonka kiusaamisesta ystävät pitävät.