Ilmasto muuttuu – nuoret sen mukana

Ilmasto muuttuu – nuoret sen mukana

Ilmastonmuutos on suuri uhka, joka täytyy ottaa tosissaan. On nuorten aika toimia maailman hyväksi ja omilla teoillaan parantaa maailmaa. Jokainen ihminen voi pienillä arkielämän muutoksilla parantaa olosuhteita. Tekojen ei aina tarvitse olla suuria, eikä tarkoituksena olekaan lakkoilla joka perjantai ilmaston puolesta. Mitä siis voit tehdä, että autat?

Niinkin pienet asiat, kuin turhien valojen sammuttaminen, muovikassien ostamatta jättäminen ja jätteiden lajittelu, ovat auttamista. Pienet asiat jokapäiväisessä elämässä ovat suureksi avuksi. Myös esimerkiksi kasvisruuan suosiminen ja julkisen liikenteen käyttäminen ovat hyviä tapoja pienentää omaa hiilijalanjälkeä.

On tärkeää ottaa vastuu omista teoistaan. Ilmasto muuttuu, koska me muutamme sitä. Pidetään yhdessä huolta kodistamme, eikä anneta sen enää mennä huonompaan suuntaan. Pelastetaan kotimme, ennen kuin on liian myöhäistä!

Hyve-lehden toimitus toivottaa kaikille lukijoilleen ihanaa kesää! Tavataan taas syksyllä!

Avatar photo
Iina Pelander

Iloinen, koiria rakastava lukiolainen, harrastuksena Netflixin ylikulutus! Hyve-lehden toinen päätoimittaja