Olisittepa olleet näkemässä

Olisittepa olleet näkemässä

Oli suoranainen sääli, jopa häpeä ja huutava vääryys, ettei lukiomme joulujuhlaan 21.12.2011 ottanut osaa kuin kourallinen toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoita. Perinteisesti joulujuhlan järjestävät ensimmäisen vuoden opiskelijat ja tänä lukuvuonna juhla onnistui vieläpä erityisen mallikkaasti.

Ryhmät 11A, -B ja -C olivat varmasti nähneet kovasti vaivaa. Tuo vaivannäkö välittyi katsojalle hyvin toteutettuna, hauskana ja toimivana kokonaisuutena. Ykköset saivat yleisön nauramaan kyyneleet silmissä, ottamaan osaa lauluesitykseen rytmipuolena ja äänestämään huutoäänestyksellä kuorosodan voittajakuoro.

Joulujuhlassa oli sopivassa suhteessa jouluisuutta, näytelmiä, musiikkiesityksiä ja myös jokavuotisia jouluperinteitä. Minusta erityisesti jouluevankeliumin esitystä oltiin muutettu osuvasti kiinnostavammaksi kuin yleensä – se luettiin tavallisesti, slangilla ja vahvalla murteella.

Toivottavasti ensi vuoden ensimmäisen vuoden opiskelijat pääsevät edes lähellekään tämän juhlan hienoutta. Ja todellakin toivottavasti vanhemmat opiskelijat ymmärtäisivät saapua paikalle.

 

Laura Wathén