Mitkä ovat heikkouksiasi, Sindy Bäckman?

Mitkä ovat heikkouksiasi, Sindy Bäckman?

Kuka olet?

Sindy Bäckman.

Mikä sai sinut opiskelemaan opettajaksi, ja miten sinusta tuli opettaja? Muuttaessani lapsena Ruotsista Suomeen koin suomalaisen koulun aivan kamalana ja lannistavana. Opetus oli äärimmäisen opettajajohtoista, koulusta puuttui kokonaan keskustelu oppilaiden kanssa ja oppilaisiin tai opiskelijoihin luottaminen, joihin Ruotsissa kasvatettiin jo eskarissa.  Ehkä minä haaveilin siitä, että minä opettajana voisin omalta osaltani tuoda enemmän sitä kulttuuria luokkahuoneeseen…. 

Millainen opettaja olet? Yritän olla reilu opettaja. 

Millaiselle henkilölle suosittelet opettajan ammattia? Henkilölle, joka ymmärtää, että tätä työtä tehdään opiskelijoita varten ja yhdessä heidän kanssaan. 

Mikä on parasta, vaativinta työssäsi? Parasta on se, kun huomaa, että opiskelija saa onnistumisen tunteen ja oivaltaa uusia asioita. Vaativinta on ruotsin kielen pakollisuus ja opiskelijoiden motivaation puute. 

Miten olet päässyt uuteen työyhteisöön sisälle? Hyvin. Opettajat Hyrylässä ovat mukavia ja avuliaita ja ovat ottaneet minut hyvin vastaan. 

Mitkä ovat heikkouksiasi? Temperamentti ja suklaa. 

Entä vahvuudet? Sinnikkyys ja optimismi. Uskon, että kaikki on AINA järjestettävissä jotenkin. 

Mitä vinkkejä antaisit muille opettajille? Voisin mieluummin itse ottaa vastaan vinkkejä muilta…

Mitä odotat tulevaisuudelta? Että ruotsi muutetaan vapaaehtoiseksi aineeksi ja sitä kautta kaikki opiskelijani ovat motivoituneita.  

Iiris Jussila